Tóth Vera - VÖRÖS GYÉMÁNT exkluzív borpremier
Szeretettel invitálunk második zenés vacsoraestünkre Palkonyára, a Palkonyha Panzió, Speiz gasztro teraszára, ahol exkluzív borvacsora keretében mutatjuk be Tóth Vera GYÉMÁNT borválogatásának második ékkövét. Az exkluzív borkóstolóval egybekötött vacsoraest vendége egyenesen Villányból, Bakonyi Péter a bor meglakotója lesz, aki személyesen mutatja be borait a közönségnek. A borok mellé Pauli Zoli készül különleges kóstoló menüvel. A vacsorát követően pedig Tóth Vera akusztikus koncertjét hallhatzja a közönség. Zongorán kísér dr. Bérczes Viktor.
SZÁLLÁSFOGLALÁS
Szállás nálunk már sajnos nincs, itt tudtok foglalni a faluban, itt pedig a Villányi borvidéken.
Tóth Vera - GYÉMÁNT Borválogatás
Tóth Vera és Pauli Zoltán új exkluzív borválogatással jelentkezik. A Tóth Vera - GYÉMÁNT borválogatás két régió válogatott kincseiből összeállított sorozat.
Vera Tapolcai-, és és Zoli Palkonyai kötődőse miatt a koncepció adta magát. A fehérborok a Balaton-felvidékről, a vörösök pedig a Villányi borvidékről érkeznek.
A 6-tételből álló borválogatás szervesen kapcsolódik a páros "Kiskoncertek, nagy borélmények" gasztroművészeti estjeihez, ahol ismert borászok és séfek-, valamint neves vendégművészek is részt vesznek.
A koncepció szerves része, hogy a borok szoros együttműködésben születnek a bortermelőkkel, így mindegy egyes tétel megalkotójával személyesen is találkozhat a közönség különleges hangulatú koncertsorozat állomásain.
Az aktuális időpontokról, helyszínekrtől és tamatikáról a https://tothverahivatalos.hu weboldalon, valamint a kapcsolódó social felületeken található részletes tájékoztatás.
Tóth Vera - VÖRÖS GYÉMÁNT
Villányi Védett eredetű száraz PRÉMIUM vörösbor /DHC/
Cabernet Franc, Syrah, Kékfrankos
A bor megalkotásakor az volt a célunk, hogy egy olyan gyümölcsös vörösbor szülessen, ahol a fajták egymást kiegészítve alkotnak komplex egységet. Villány vezér fajtáját a Cabernet Franc-t házasítottuk Syrah-val és Kékfrankossal, így a megszületett bor igen gyümölcsös-, - a moderált hordóhasználatnak köszönhetően - simogató tanninokkal rendelkező ital lett. Kóstolva mély piros gyümölcsös (zamatos érett cseresznye, finom fűszerek) illatok, tartalmas korty, és hosszú lecsengés jellemzi. Villányi bor modern köntösben. Született egy igazi "avantgarde" villányi termelővel, Bakonyi Péterrel szövetkezve.
Már most nagy kedvencünk, sokat dolgoztunk rajta, de végül pont olyan lett, amilyennek megálmodtuk.
A menü és borok
Az esemény alkalmából mutatjuk be első alkalommal Tóth Vera GYÉMÁNT borvárogatás második ékkövét, melyet Bakonyi Pincészet készített számunkra. A borokat Bakonyi Péter (Villány) személyesen mutatja be majd.
Az est borai:
- Csavargó
- Hárslevelű-Furmint
- Kékfrankos
- GYÉMÁNT
- Cabernet Franc
Az est ételei:
- Kacsa rilette, édeskömény körte, kovászos kenyér
- Kacsamáj kerti lecsó
- Marhapofa "gulyás - evolúció"
- Grillezett tarja "steak", szarvasgombás risotto, turbolya
- Csoki, csoki, csoki
Közreműködnek
Az eseményen részt vevő vendég borász, művész, és séf barátaink.