Tóth Vera - GYÉMÁNT exkluzív borpremier
Szeretettel invitálunk első idei zenés vacsoraestünkre Palkonyára, a Palkonyha Panzió, Speiz gasztro teraszára, ahol exkluzív borvacsora keretében mutatjuk be Tóth Vera GYÉMÁNT borválogatásának első ékkövét. Az exkluzív borkóstolóval egybekötött vacsoraest vendége egyenesen Köveskálról, Pálffy Gyula a bor meglakotója lesz, aki személyesen mutatja be borait a közönségnek. A borok mellé Pauli Zoli készül különleges kóstoló menüvel. A vacsorát követően pedig játszik a Tóth Vera Quartet.
SZÁLLÁSFOGLALÁS
Szállás nálunk már sajnos nincs, itt tudtok foglalni a faluban, itt pedig a Villányi borvidéken.
Tóth Vera - GYÉMÁNT Borválogatás
Tóth Vera és Pauli Zoltán új exkluzív borválogatással jelentkezik. A Tóth Vera - GYÉMÁNT borválogatás két régió válogatott kincseiből összeállított sorozat.
Vera Tapolcai-, és és Zoli Palkonyai kötődőse miatt a koncepció adta magát. A fehérborok a Balaton-felvidékről, a vörösök pedig a Villányi borvidékről érkeznek.
A 6-tételből álló borválogatás szervesen kapcsolódik a páros "Kiskoncertek, nagy borélmények" gasztroművészeti estjeihez, ahol ismert borászok és séfek-, valamint neves vendégművészek is részt vesznek.
A koncepció szerves része, hogy a borok szoros együttműködésben születnek a bortermelőkkel, így mindegy egyes tétel megalkotójával személyesen is találkozhat a közönség különleges hangulatú koncertsorozat állomásain.
Az aktuális időpontokról, helyszínekrtől és tamatikáról a https://tothverahivatalos.hu weboldalon, valamint a kapcsolódó social felületeken található részletes tájékoztatás.
Tóth Vera - GYÉMÁNT (Fehér)
Káli Védett eredetű száraz cuvée fehérbor /OEM/
Pinot Gris, Tramini, Juhfark, Olaszrizling (Alc.13,5 vol)
A 4 fajta szőlőből készült. Mindegyik külön lett szüretelve és feldolgozva. Mindegyik egészfürtösen volt kipréselve. Spontán erjedtek, 60%-a tartályban, 40%-a hordókban erjedt ki.
12 hónapig érlelődött külön-külön, majd ezután lett házasítva. Úgy próbáltuk házasítani, hogy ne domináljon benne külön egyik fajta sem, hanem inkább egy egészet alkossanak.
Komplex, érett fehérbor, se nem sok-, se nem kevés, pont ahogyan mi szeretjük az egyensúlyt a borokban.
A menü és borok
Az esemény alkalmából mutatjuk be első alkalommal Tóth Vera GYÉMÁNT borvárogatás első első borát, melyet Pálffy Pincészet készített számunkra. A borokat Pálffy Gyula (Köveskál) személyesen mutatja be majd.
Az est borai:
- Pinot Noir Brut pezsgő 2017
- P.A.N.K. Pink rozé Pét-Nat 2020
- Tóth Vera Gyémánt - Pálffy Birtokbor
- Riesling Válogatás Bio 2019
- Olivin Furmint 2019
- Héja Tramini Narancsbor 2018
Az est ételei:
- Palkonyai marhatatár savanyított zöldségekkel kovászos házi kenyérrel
- Szarvasgombás kacsamáj "créme brulée", füge lekvár, pestos kalács
- Szubmediterrán paradicsomos halleves
- Süllő, stifolder, sáfrányos risotto
- Panna cotta meg a "Héja"
Közreműködnek
Az eseményen részt vevő vendég borász, művész, és séf barátaink.