Kovászos kenyér workshop Palkonyán
A program alkalmával megtanulunk kovászos kenyeret sütni. Sok-sok információ elhangzik majd a kovász neveléséről, az előtészta elkészítéséről, a dagasztásról és a formázásról.
A folyamatot a gyakorlatban végig fogják csinálni a résztvevők, az elkészült kenyereket pedig meg is sütjük a kemencében. Minden résztvevő az otthoni sütéshez szükséges alapanyagokat és induló kovászt tud beszerezni a pékműhelyben.
A programot csak minimum 10 fő részvételével rendezzük meg.
SZÁLLÁSFOGLALÁSHOZ KATTINTS IDE!
Ha szállás nálunk már nincs, akkor a szállásfoglaláshoz klikk az alábbi linkekre:
- Palkonya: http://palkonya.hu/szallas/
- Villányi borvidék: https://villanyiborvidek.hu/hu/szallas
Regisztráció
A programra a regisztráció már elérhető.
A programot csak minimum 10 fő részvételével rendezzük meg.
A Palkonyha pékműhely
A PalKonyha Pékműhely gondolata már jó néhány éve megfogalmazódott. Már évek óta sütök kovászos kenyeret vendégeim-, és a családom számára. A kovászos kenyér készítés egy csodálatos folyamat.
Az elmúlt években sok remek műhelyben megfordultam, kiváló szakemberektől tanultam, és így nagyon sok kedves "pékbarátom" lett, akik rendkívüli módon inspiráltak a műhely létrehozására. Az immár hagyományosan minden évben megrendezett “Kenyér illata” esemény Palkonya gasztrofalu kiemelt rendezvényévé nőtte ki magát. Az eseményre több ezer ember érkezik az ország különböző részeiről, ami szintén megerősített abban a hitemben, hogy van igény a minőségi kovászos kenyérre. Az induláskor csupán 4-5db kenyérről fokozatosan fejlődve 2021. év végére már napi 30-40 kenyér sült a kemencében, ezért arra gondoltam, hogy itt az ideje szintet lépni.
A Palkonyha Pékműhelyben kizárólag magyar királybúza lisztből, lassú kelesztéssel, kovásszal készült kenyerek készülnek. Pékműhely vagyunk, soha nem leszünk pékség, hiszen a napi termelésnek a kézműves technológia és műhelyünk pici kapacitása szab határt. Kenyereinket a főzés mellett lopott "szabadidőnkben" szívből szeretetből készítjük. Kenyereink megrendelhetőek adott napra online, valamint elérhetőek hamarosan megnyíló falusi kisboltunkban is. Várlak nagy szeretettel, Pauli Zoli