• Kovászos kenyér és nápolyi pizza workshop Palkonyán

    Előre meghirdetett időpontokban min.10-fő jelentkezése esetén...

Kovászos kenyér és nápolyi pizza workshop Palkonyán

Helyszín
PalKonyha Gasztroterasz, Palkonya Fő u. 76.
Időpont
Előre meghírdetett időpontokban

A program alkalmával megtanulunk kovászos kenyeret és nápolyi pizzát sütni. Sok-sok információ elhangzik majd a kovász neveléséről, az előtészták elkészítéséről, a dagasztásról és a formázásról. A folyamatot a gyakorlatban végig fogják csinálni a résztvevők.

A nap második felében nápolyi pizza készítését sajátíthatják el az érdeklődők. Dagasztunk kézzel, géppel, formázunk, nyújtunk, és sütünk is. Szó esik a különböző típusú tésztákról, valamint a résztvevőkre egy kortárs nápolyi (contemporanea) pizza ebéd is vár ahol különböző sütési technikákat is bemutatunk majd.

Minden résztvevő az otthoni sütéshez szükséges alapanyagokat és induló kovászt tud beszerezni a pékműhelyben.

A programot csak minimum 10 fő részvételével rendezzük meg.

SZÁLLÁSFOGLALÁSHOZ KATTINTS IDE!

Ha szállás nálunk már nincs, akkor a szállásfoglaláshoz klikk az alábbi linkekre:

Regisztráció

A programra a regisztráció már elérhető.

A programot csak minimum 10 fő részvételével rendezzük meg.

Jan 18
Kovászos kenyér és nápolyi pizza workshop Palkonyán
39.900 Ft
+1.490 Ft tranzakciós díj
Részvétel az egész napos programon, kortárs nápolyi pizza ebéddel
Feb 08
Kovászos kenyér és nápolyi pizza workshop Palkonyán
39.900 Ft
+1.490 Ft tranzakciós díj
Részvétel az egész napos programon, kortárs nápolyi pizza ebéddel
Feb 15
Kovászos kenyér és nápolyi pizza workshop Palkonyán
39.900 Ft
+1.490 Ft tranzakciós díj
Részvétel az egész napos programon, kortárs nápolyi pizza ebéddel
zoli

A Palkonyha pékműhely

A PalKonyha Pékműhely gondolata már jó néhány éve megfogalmazódott. Már évek óta sütök kovászos kenyeret vendégeim-, és a családom számára. A kovászos kenyér készítés egy csodálatos folyamat.

Az elmúlt években sok remek műhelyben megfordultam, kiváló szakemberektől tanultam, és így nagyon sok kedves "pékbarátom" lett, akik rendkívüli módon inspiráltak a műhely létrehozására. Az immár hagyományosan minden évben megrendezett “Kenyér illata” esemény Palkonya gasztrofalu kiemelt rendezvényévé nőtte ki magát. Az eseményre több ezer ember érkezik az ország különböző részeiről, ami szintén megerősített abban a hitemben, hogy van igény a minőségi kovászos kenyérre. Az induláskor csupán 4-5db kenyérről fokozatosan fejlődve 2021. év végére már napi 30-40 kenyér sült a kemencében, ezért arra gondoltam, hogy itt az ideje szintet lépni.

A Palkonyha Pékműhelyben kizárólag magyar királybúza lisztből, lassú kelesztéssel, kovásszal készült kenyerek készülnek. Pékműhely vagyunk, soha nem leszünk pékség, hiszen a napi termelésnek a kézműves technológia és műhelyünk pici kapacitása szab határt. Kenyereinket a főzés mellett lopott "szabadidőnkben" szívből szeretetből készítjük. Kenyereink megrendelhetőek adott napra online, valamint elérhetőek falusi delikát kisboltunkban is.

Várlak nagy szeretettel,

Pauli Zoli

pizzaiolo

Pizza napoletana contemporanea

Már sok éve foglalkozom nápolyi stílusú pizzák készítésével. Eleinte hobbiként indult, professzionális szintre La Passione Italiana Egyesület és nápolyi a Scuola Pizzaiolo együttműködésével Fabio Cristiano és Antonio Silvestri nápolyi képzéseit követően emeltük a pizza sütést Palkonyán, ahol PalKonyha néven saját gasztro műhelyt üzemeltetek.

Szinte minden évben visszatérek Nápolyba inspirációkat gyűjteni, melyeket beépítek aktuális kreációimba. 2023-óta szintén nápolyi inspirációt követve öt fogásos kortárs (contemporanea) pizza kóstoló menüt is kínálunk vendégeinknek.

Workshopjaimmal célom, hogy a résztvevők otthoni körülmények között is el tudják készíteni a nápolyi stílusú pizzákat. Ennek okán a workshopokon az alapvető technikákat, és a direkt tésztavezetést oktatom. Haladó-, és professzionális workshopokat előzetes időpont egyeztetéssel tartok akár külső helyszíneken is.

Nápolyi inspirációim...

Franco Pepe
Vincenzo Capuano
Errico Porzio
Lioniello Salvatore

Így találsz ide

7771 Palkonya Fő u. 76.

Kapcsolat

Cím: Palkonyha Panzió Speiz
E-mail: @
Telefon: +36 30 630 0401